Annons

Clas Ohlsons försäljningslyft 5 procent i oktober

Clas Ohlsons totala försäljning steg med 5 procent under oktober. I lokala valutor ökade försäljningen med 2 procent.

Bild:TT

Enligt SME Direkts prognossammanställning väntades att den totala försäljningen skulle öka 5,3 procent och att försäljningen i lokala valutor skulle öka 2,6 procent.

Jämfört med samma månad föregående år har 6 butiker tillkommit och det totala antalet butiker uppgick per den sista oktober till 208 stycken.

Den totala försäljningen för räkenskapsårets sex första månader (maj till oktober 2016) ökade med 3 procent till 3.720 miljoner kronor (3.616). I lokala valutor ökade försäljningen med 4 procent.

I Sverige steg försäljningen med 3 procent medan Norge visade en ökning på 7 procent och Finland en uppgång med 16 procent. Försäljningen i regionen Utanför Norden minskade med 24 procent.

I lokal valuta var försäljningen i Norge oförändrad, Finland upp 12 procent och utanför Norden var minskningen 14 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?