Annons

Civila dödade i rysk attack i östra Ukraina

Två personer dödades och tio skadades i ryska attacker mot staden Kramatorsk i östra Ukraina på lördagen, uppger ukrainska myndigheter.

Foto:Yevgen Honcharenko

Journalister från nyhetsbyrån AFP som är på plats i staden hörde omkring tio explosioner nästan samtidigt och såg hur rök reste sig över en park på eftermiddagen. På platsen bevittnade de sedan en kvinna dö av sina skador.

Strax efter hördes ytterligare en omgång av explosioner i en stadsdel två kilometer bort. Där möttes journalisterna av en svårt skadad taxichaufför.

Enligt den regionala guvernören Pavlo Kyrylenko använde sig Ryssland av klusterbomber i attackerna.

”De träffade medvetet staden och försökte döda så många av dess civila som möjligt”, skriver Kyrylenko på sociala medier, och uppger att ett dussintal bostadshus skadades.

Kramatorsk är en av de största städerna i omstridda Donetsk, några mil från frontlinjen i bland annat Bachmut, där intensiva strider har pågått den senaste tiden.

Innehåll från SchaefflerAnnons

Schaeffler skapar mervärde för kunder genom AI

Den trådlösa IoT-lösningen OPTIME gör tillståndsövervakning av maskiner i olika produktionsprocesser effektiv och ekonomisk.
Den trådlösa IoT-lösningen OPTIME gör tillståndsövervakning av maskiner i olika produktionsprocesser effektiv och ekonomisk.

Omvandlingen av fordons- och tillverkningsindustrin mot industri 4.0 är en utmaning för alla aktörer. För att fortsatt vara framgångsrik behöver industrin nu satsa på digitala lösningar kopplat till AI. I den omställningen vill Schaeffler vara en ledande aktör. 

– Om du vill bli framgångsrik måste du skapa innovativa lösningar. Vi hjälper våra kunder att forma framtiden för mobilitet och rörelse på samma framgångsrika sätt. Vi gör det genom datadrivna lösningar med stöd av AI, säger Erik Askensjö, Managing Director, Schaeffler Sverige.

Vägen mot industri 4.0

Schaeffler har utformat en tydlig AI-strategi för att stötta sina kunders resa mot Industri 4.0-verksamheten. Det gör att företaget kan tillhandahålla smartare produkter som kommer med ökad prestanda och funktionalitet.

– Vi strävar hela tiden efter att stärka konkurrenskraften för våra produkter och utöka vårt utbud av digitala tjänstelösningar. Det gör att vi kan tillhandahålla överlägsna lagerprodukter för exempelvis robotik, vind och gruvdrift baserat på inbäddad artificiell intelligens. Vi berikar även vår analoga kompetens i världsklass inom lagerteknik med digitala tjänster. Ett utmärkt exempel är OPTIME, där vi erbjuder branschledande tillståndsövervakningstjänster till våra kunder, fortsätter Erik Askensjö.

Schaeffler arbetar kontinuerligt med att utveckla mer hållbara och intelligenta lösningar som möter kundernas nya behov. För att uppnå detta har man ett stort team av FoU- och dataexperter som ständigt arbetar med innovationer för att stärka konkurrenskraften av produkterna och utöka utbudet av digitala tjänstelösningar.

– Framtiden är digital och det är vi också: Digitalisering är en nyckelfaktor i vår strategi. Till exempel har vi lämnat in cirka 2000 patentansökningar till det tyska patentverket per år de senaste åren. Detta gör oss till en av de mest innovativa företagen i Tyskland. Genom att nu använda AI och den så kallade digitala tvillingteknologin kan vi bidra till ökad hållbarhet, tack vare längre livslängd och längre serviceintervall, avslutar Erik Askensjö.

Om Schaeffler
Schaeffler Group är en global verksam leverantör till fordons- och tillverkningsindustrin och har i mer än 75 år tillhört pionjärerna med banbrytande uppfinningar och utvecklingsarbete inom rörelseteknik och mobilitet. 

För mer information: www.schaeffler.se 

 

Mer från Schaeffler

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Schaeffler och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera