Annons

Cisco uppges vilja sälja enhet inom videomjukvara

Cisco är ute efter att hitta en köpare till sin division inom videomjukvara, NDS Group. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Bolaget vill avyttra NDS vars produkter används för att skicka interaktivt innehåll till bland annat tv-boxar och digitala videobandspelare.

Den grenen har emellertid varit en del av Ciscos videoenhet som sedan en tid tillbaka är på nedgång. Bakgrunden är kundernas flykt bort från traditionella prenumerationsbaserade tv-tjänster till förmån för streamingerbjudanden som Netflix och Amazon.

Enligt uppgift är Cisco i färd med att bjuda in till en försäljning av NDS Group. Cisco själva fick betala fem miljarder dollar för verksamheten när den förvärvades 2012.

Cisco har sedan tidigare sålt av sin enhet inom anslutna produkter.

Överlag har Cisco inte lyckats med att uppvisa en tillväxt på mer än 10 procent sedan 2010.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?