Annons

Cisco: Tullar mot Kina kommer slå mot våra kunder

Teknikjätten Cisco kan komma att behöva kompensera för nya amerikanska handelstullar riktade mot Kina med prishöjningar mot sina kunder. Det uppgav vd Chuck Robbins under en intervju med CNBC.

Foto:Paul Sakuma

”De föreslagna tullarna slår mot flera av våra viktiga nätverksprodukter, så de är ganska kännbara”, sade Chuck Robbins om påföljderna för företaget.

Han gick vidare med att säga att företaget förmodligen inte kommer att kunna bemöta tullarna på något annat sätt än via prishöjningar mot kunder.

”Vi kommer att få hantera detta genom prishöjningar, som vi alltid gjort. Om du tittar vad som har hänt inom minneschip har alla valt att passera dessa vidare och jag tror att detta är sättet hur de flesta företag kommer att behöva ta itu med läget”, sade han.

USA:s president Donald Trump uppges vara redo att slå till med nya tullar mot kinesiska varor för 267 miljarder dollar. Dessa skulle vara ett pålägg på de 200 miljarder dollar som redan aviserats av presidenten. 

Cisco ska tillsammans med ett flertal andra amerikanska tekniktunga namn nyligen ha skrivit ett brev till USA:s handelsrepresentant där man vädjar till Trump att avstå från att inkludera vissa viktiga teknikprodukter i nya tullar. Bolagen varnar för att det annars skulle slå mot konsumenter genom högre priser och försenade investeringar.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera