ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Cinnober stiger på uppköpsrykten

Den svenska fintech-utvecklaren Cinnober är en möjlig uppköpskandidat.

Det skriver Forbes med hänvisning till en källa.

"Jag tror att ett uppköpsscenario är ganska troligt", säger en svensk källa till tidningen.

Tidningens uppgiftslämnare tror att bolaget kan återhämta sig med den nya vd:n Peter Lenardos. Samtidigt säger källorna att Cinnober skulle kunna vara en uppköpskandidat, hamna i en budsituation eller att det delas upp.

"Private equity-vägen kan vara ett sätt för bolagets skapare att sälja vissa av innehaven innan bolaget återhämtar sig och innan det slutligen kan säljas vidare", fortsätter tidningen.

Får den nya vd:n inte Cinnober på rätt köl inom ett halvår kan han vidare komma att kickas ut, enligt Forbes "välunderrättade" källor.

Cinnober är förlusttyngt i nuläget i spåren av tillväxtsatsningar. Peter Lenardos var i samband med halvårsrapportens presentation noga med att poängtera att Cinnober-koncernen kommer att leverera ett positivt resultat nästa år. Han tryckte hårt på att verksamheten kommer att kunna finansieras utan ytterligare kapitaltillskott.

Forbes källor påpekar att det inte skulle se bra ut om Cinnober skulle be marknaden om ytterligare kapitaltillskott efter emissionen i början av 2017.

"Det som verkligen slår mig är det fundamentala misstaget att hålla den emissionen till 175 miljoner kronor eftersom bolaget med dåvarande aptit på marknaden lätt skulle ha kunnat dra in det dubbla", säger en källa.

Skulle Cinnober nu behöva be marknaden om finansiering "vilket är ganska troligt inom kanske sex månader", skulle inte marknaden ta det positivt, enligt källan.

Cinnober var upp drygt 3 procent på fredagsförmiddagen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer