1515

Cinnober utser ny finanschef

Cinnober bekräftar i ett pressmeddelande onsdagens medieuppgifter om att Peter Lenardos utses till ny finanschef. Ledningsförändringen sker då nuvarande finanschefen Ninni Pramdell meddelat att hon avser lämna bolaget för andra utmaningar, uppger Cinnober. 

Peter Lenardos är sedan april i år aktiv inom Cinnober som finansiell rådgivare och kommer dessförinnan närmast från rollen som Londonbaserad Managing Director inom Royal Bank of Canada, RBC.

"Peter har unik erfarenhet och ett brett internationellt nätverk inom finansbranschen, vilket är intressant ur såväl säljhänseende, i etablerandet av nya kundrelationer och ur ett IR-perspektiv. I grunden har han en djup ekonomisk och redovisningsmässig kompetens, vilket sammantaget gör honom mycket lämpad att axla rollen som koncernens nya finanschef. Vi är mycket glada över att knyta honom mer långsiktigt till Cinnober", säger vd Veronica Augustsson. 

Enligt uppgifter till Financial News ska Peter Lenardos ha tackat nej till en position på den australiensiska banken Macquarie till favör för tjänsten på Cinnober. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?