ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Cinnober mer minus – vd besviken

Cinnober, som utvecklar systemlösningar för börshandel och riskhantering och som är listat på First North, redovisar intäkter om 87,6 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (91,8).

Rörelseresultatet var minus 41,3 miljoner kronor (minus 28,8) samtidigt som resultatet efter skatt landade på minus 7,7 miljoner kronor (minus 28,9). Detta tack vare en engångsvinst om närmare 33 miljoner kronor på grund av försäljning av stora delar av dotterbolaget Irisium som annonserades i juni.

"Den finansiella utvecklingen i det andra kvartalet 2018 var återigen en besvikelse från ett intäktsperspektiv och ett ebitda-perspektiv. Dock såg vi en positiv och synbar ändring i den finansiella utvecklingen i juni då nya produkter började att bidra med intäktstillväxt och effektivitetsåtgärder sänkte vår kostnadsbas och vi har intensifierat våra ansträngningar att nå lönsamhet under 2019", skriver den nya vd:n Peter Lenardos i rapporten.          

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer