Chromogenics gör företrädesemission på 101 Mkr

Chromogenics har beslutat om en nyemission av aktier om cirka 101 miljoner kronor med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Företrädesemissionen avser finansiera bolagets fortsatta marknadsetablering av Converlight, investeringar samt lånerelaterade betalningar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

För varje aktie i Chromogenics erhålls en teckningsrätt. En teckningsrätt berättigar till teckning av en ny aktie. Teckningskursen uppgår till 0:25 kronor per nyemitterad aktie.

Företrädesemissionen är garanterad till 75,0 procent av emissionsbeloppet, motsvarande cirka 75,4 miljoner, genom teckningsförbindelser och emissionsgarantier från befintliga aktieägare samt externa investerare. 

”Chromogenics avser, mot bakgrund av det växande marknadsintresset och säkrad produktion, accelerera verksamheten med sikte på ökad transaktionsvolym samt positivt kassaflöde och resultat. Detta ställer krav på tillförsel av rörelsekapital. Bolaget bedömer att det befintliga rörelsekapitalet inte är tillräckligt för detta ändamål, varför styrelsen för Chromogenics har beslutat genomföra Företrädesemissionen som vid full teckning tillför bolaget ca 100,6 miljoner kronor före emissionskostnader”, heter det.

Utspädningseffekten för de aktieägare som väljer att inte delta i företrädesemissionen uppgår till högst 50,0 procent av kapital och röster.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?