Annons

Christine Lagarde hoppas slippa ta till desperat åtgärd

BRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt) Den nominerade ECB-chefen Christine Lagarde hoppas att hon aldrig behöver säga att ECB kommer att göra allt som krävs för att rädda euron.

Det sade hon vid en utfrågning i Europaparlamentets ekonomiska utskott på onsdagen.

Hon besvarade en fråga om hon skulle upprepa ECB-chefen Mario Draghis berömda ord 2012.

"Jag hoppas att jag aldrig måste säga något som detta. Det skulle betyda att andra politiska aktörer inte har gjort vad de borde", sade hon.

När det gäller en budgetpolitisk kapacitet för euroområdet, som stödinstrument i en eurobudget, sade Christine Lagarde att villkor är nödvändiga för mottagande euroländer.

Euroländer som bidrar med pengar måste vara säkra på att bidragen blir permanenta, att de mottagande euroländerna bättrar sig.

Klimatförändringen är en risk som ECB och banker i ökad utsträckning måste tas med i beräkningen, sade hon. Givetvis kan inte ECB själv enbart investera i gröna tillgångar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?