Annons

Christer Gardell: Jag döljer inget

Aktivistfonden Cevians grundare Christer Gardell väljer nu att kommentera uppståndelsen i Sverige om hans pengar och bolag på Malta. Han tillbakavisar att det skulle finnas någon avsikt att gömma tillgångar.

Christer Gardell
Christer GardellBild:Joey Abrait

"Alla mina inkomster och tillgångar är öppet redovisade på Malta och beskattade där de ska beskattas. Jag döljer inget och jag följer lagar och regler i Sverige och i övriga EU", säger Christer Gardell till Di.

Det är SVT Nyheter och TT som i sin granskning av uppgifterna i den så kallade Paradisläckan rapporterar att finansmannen har tillgångar i bolag på Malta som 2014 var värda 4,6 miljarder kronor.

Christer Gardell vill inte närmare kommentera siffrorna, men konstaterar att det inte finns något förbud mot att äga bolag utomlands.

"Det är helt legitimt för svenska medborgare att tjäna pengar utomlands och att ha bolag utomlands så länge det sker lagligt", säger han till Di.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?