Chokladsuget ökar - giganten ökar produktionen

Världens största chokladtillverkare, Barry Callebaut, ökar investeringarna i produktionskapacitet då efterfrågan vänt uppåt.

 

Bild:Leif R Jansson/TT

Det schweiziska bolaget, som enligt Bloomberg står för en fjärdedel av världens chokladproduktion som kontraktstillverkare för stora märken, säger att man vill öka produktionskapaciteten globalt och framför allt i Västeuropa. 

Den ökade investeringstakten är en följd av att försäljningsvolymen ökade 8 procent under räkenskapsårets första kvartal, som löpte fram till sista november. Däremot minskade försäljningsintäkterna något, bland annat till följd av lägre kakaopriser.

"Vi har god visibilitet gällande vår försäljningsportfölj och räknar med att marknaden fortsätter att återhämta sig", säger Barre Callebauts vd Antoine de Saint-Affrique i ett pressmeddelande.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?