Annons

Cherrys organiska tillväxt 41 procent

Spelbolaget Cherry redovisar ett rörelseresultat på 581 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2016 (16,4). Rörelseresultatet innehåller en positiv omvärdering av det initiala innehavet i ComeOn om 511 miljoner kronor. Justerat för detta uppgick rörelseresultatet till 70,2 miljoner (16,4).

Det framgår av delårsrapporten.

Koncernens intäkter ökade till 519 miljoner kronor

(173), och den organiska tillväxten uppgick till 41 procent.

Resultat efter skatt blev 578 miljoner kronor (12,9).

Styrelsen avser att avvakta med beslut kring utdelning tills ComeOn-affären är slutförd. Bolagets uttalade utdelningspolicy på minst 50 procent av nettovinsten ligger fast.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?