1515

Fotbollsklubben Chelsea uppges vara till salu

Den ryska miljardären Roman Abramovich vill sälja fotbollsklubben Chelsea för en rekordsumma, enligt medieuppgifter. Men enligt motstridiga besked vill han ha medfinansiär för att rusta upp hemmaarenan. 

Foto:Alastair Grant

Roman Abramovich uppges sätta fotbollsklubben Chelsea på marknaden. Det skriver Onefootboll.com som refererar till uppgifter i Sunday Times.  

Prislappen på den brittiska fotbollsklubben uppges vara 2,2 miljarder euro, motsvarande 23 miljarder kronor. 

Nyligen fick Abramovich nej på sin ansökan att få sitt brittiska arbetsvisum permanentat. Enligt tidningen ska den amerikanska investmentbanken Raine Group ha fått i uppdrag att leta köpare. Raine Group var även inblandade när Manchester City för tre år sedan fick kinesiska delägare. 

En av spekulanterna på att förvärva Chelsea är Storbritanniens rikaste man, Jim Ratcliffe, men han ska ha fått ett bud på drygt 2 miljarder euro avvisat av Abramovich i somras. 

Klubben har stora investeringsbehov i sin hemmaarena och enligt motstridiga medieuppgifter i London Evening Standard är investmentbankens uppdrag istället att hitta medfinansiärer till ombyggnationen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?