Chefsstrategen: ”Europa kommer gå ner i recession”

Världens börser har slutligen nåtts av virusoron. Vi har under veckan sett nedgångar som påminner om raset efter brexitomröstningen.  

De italienska parlamentarikerna Matteo Dall'Osso och Maria Teresa Baldini.
De italienska parlamentarikerna Matteo Dall'Osso och Maria Teresa Baldini.
Martin Guri.
Martin Guri.Foto:Patrik Olsson

”Man kan utgå ifrån att alla prognoser som finns i dag är fel. Det kommer bli rejäla bakslag under en period. Europa kommer gå ner i en recession”, säger Martin Guri, chefsstrateg på Kepler Cheuvreux i DI TV:s Börsmorgon.

Den italienska smittspridningen verkar ha väck börsen. Landet är det tredje värst drabbade med elva dödsfall. 

”Inkubationstiden är mellan två till fyra veckor. Det är klart att det finns i hela Italien, Det är klart att det finns i hela Europa. Det är bara en fråga om att vi ska upptäcka det.”

Kan det här vara början på en bear market?
”Det återstår att se. Jag tror vi fortfarande bara är i början av början. Alla tidiga gissningar har kommit på skam. Det visar sig att utbredningen är betydligt mer kraftfull än vad vi trott. Det kommer slå på den reala ekonomin under väldigt lång tid.”

(Hör hela Martin Guris resonemang kring utbrottet och marknadsreaktionerna i klippen.)

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?