ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Chefsstrategen: Aktier är bäst trots börsoron

  • Foto: TT

Amerikanska Blackrock tycker inte att den senaste tidens börsoro bör avskräcka investerare och därför rekommenderar fondförvaltarbjässen övervikt i aktier, frånsett amerikanska, de kommande månaderna.

Stigande räntor och andra faktorer gör att Blackrock inte tror att marknaden kommer återgå till fjolårets lugn men samtidigt bör investerare se igenom den kortsiktiga turbulensen och i stället ta fasta på att ekonomiska fundamenta ser bra ut. Man väntar sig inget systemskifte på marknaden.

”En helomvändning skulle kräva en försämring av ekonomin ackompanjerat av en ökad makrovolatilitet. Vi ser inga tecken på någon av dessa”, skriver Richard Turnill, chefsstrateg på Blackrock Investment Institute, i en marknadskommentar. 

Blackrock behåller övervikt på aktier i Europa, Asien och på tillväxtmarknader på tre månaders sikt. Man behåller även en neutral inställning till amerikanska aktier.

”Vi tror att den gynnsamma ekonomiska bakgrunden och stark vinsttillväxt skapar en solid grund för att sätta pengar i arbete i aktier. Vi tror att börsnedgångar är korta och återhämtningar snabba i tider av låg makrovolatilitet”, skriver Richard Turnill.

Prognoserna gäller ur ett dollarperspektiv.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies