Chefsflykten från Uber fortsätter

Ubers kartchef Brian McClendon lämnar bolaget efter två år, skriver Recode.

En talesperson för Uber har bekräftat avhoppet och uppgav att Brian McClendon flyttar tillbaka till Kansas för att potentiellt påbörja en politisk karriär.

”Hans exit har varit aktuell en viss tid och hans sista arbetsdag på Uber blir den 28 mars”, sade talespersonen som tillade att Brian McClendon kommer att finnas tillgänglig för Uber som rådgivare.

Uber har på senare tid drabbats av en chefsflykt. Under gårdagen kunde Finwire rapportera om att bolagets direktör Jeff Jones lämnar efter bara sex månader på tjänsten. Bakgrunden ska ha varit de stora kontroverserna kring Uber, vilka blev för mycket för Jeff Jones som var bolagets näst högsta chef efter vd Travis Kalanick.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?