Annons

Chefsekonomen: Riksbanken har inte tänkt färdigt om räntan – ”famlar lite”

Den neutrala räntan har sjunkit kraftigt. Men lösningen för centralbankerna är inte höjda inflationsmål utan större flexibilitet i tillämpningen av de befintliga. 

Det säger Annika Winsth och Johan Javeus i Makrorådet.

”Lösningen för centralbankerna är inte höjda inflationsmål utan större flexibilitet i tillämpningen av de befintliga”, det säger Annika Winsth och Johan Javeus i Makrorådet.
”Lösningen för centralbankerna är inte höjda inflationsmål utan större flexibilitet i tillämpningen av de befintliga”, det säger Annika Winsth och Johan Javeus i Makrorådet.
Johan Javeus, chefsstrateg på SEB.
Johan Javeus, chefsstrateg på SEB.Foto:Jonas Eng

Riksbankschefen Stefan Ingves sa i ett uppmärksammat tal för några veckor sedan att den långsiktiga realräntan i Sverige sjunkit till minus 1 procent. Med ett inflationsmål på 2 procent bör det innebära att en långsiktig neutral reporänta skulle ligga kring 1 procent. Det är en bra bit från Riksbankens nuvarande bedömning som är 2,5–4 procent.

Nordeas chefsekonom Annika Winsth tror dock inte att Riksbanken har tänkt färdigt i frågan.

”Det var en ny bild som kom ut. Stämmer den borde vi ha fått en större reaktion på marknaden. Min känsla är dock att Riksbanken inte har satt ned foten utan famlar lite”, säger hon i Di-podden Makrorådet.

Låga neutrala realräntor är ett internationellt fenomen. Ett sätt att minska risken att styrräntorna ska hamna nära eller under noll är högre inflationsmål. Adam Posen, som bland annat suttit i Bank of Englands räntekommitté, föreslog vid en ECB-konferens i förra veckan att de stora centralbankerna i en koordinerad aktion ska höja sina mål.

Johan Javeus, chefsstrateg på SEB, tror att det är fel väg.

”Jag tycker att hela debatten om inflationsmål har hamnat snett. Vi vet att ekonomin påverkas och kommer att påverkas av väldigt starka och inflationsdämpande krafter. Att då försöka styra ekonomin mot 2 procents inflation leder fel och skapar en massa andra problem.”

”Allt fler utmanar synen att deflation är det värsta som kan hända. Bland annat har Claudio Borio pekat på att sambandet mellan deflation i varu- och tjänstepriser och låg tillväxt är väldigt svagt.”

Annika Winsth håller med.

”Jag och min bank har länge drivit att det blir absurt att i högkonjunktur, med resursbrist och överhettningstendenser ha minusränta för att till varje pris nå ett mål som är till för att stabilisera. Risken är att det i stället blir destabiliserade.”

Båda två tror dock den neutrala reporäntan ligger lägre än Riksbankens officiella bedömning.

Johan Javeus:
”Säg 2–2,5 procent”

Annika Winsth:
”Jag håller med. Riksbanken har ju sänkt sin bedömning men med för lite.”

 


Innehåll från XintelaAnnons

Bättre behandlingsmetoder med cellmarkör

Evy Lundgren-Åkerlund, vd för Xintela.
Evy Lundgren-Åkerlund, vd för Xintela.Foto:Ola Torkelsson

Med en patentskyddad markörteknologi för stamceller och en egen produktionsanläggning är Xintela en spelare inom cellterapifältet att räkna med. Nu satsar de även på att ta fram en ny behandlingsmetod för aggressiv bröstcancer.

Xintela utvecklar behandlingar inom områden där behovet av ny innovation är stort – artros, covid-19 och aggressiva cancerformer. Utvecklingsarbetet grundar sig i företagets markörteknologi Xinmark, där specifika cellyteproteiner fungerar som målmolekyler på stamceller och cancerceller.  

Från start har Xintela fokuserat på stamcellsterapi för artrospatienter. Genom prekliniska studier på hästar har bolaget visat att stamceller som tagits fram med hjälp av markören kan bromsa utveckling av artros hos hästar efter n ledbroskskada. 

EXTERN LÄNK: Inbjudan till Xintelas emission 

Unik markörteknologi

– Vi är inte ensamma om att arbeta med stamceller, men vår teknologi gör oss verkligen unika. Med våra markörer kan vi sortera ut stamceller från exempelvis fettvävnad och få fram en homogen stamcellspreparation av hög kvalitet som sedan expanderas i stora mängder, säger Evy Lundgren-Åkerlund, vd för Xintela. 

Xintela har en egen GMP-förberedd produktionsanläggning för att tillverka sina stamcellsprodukter för kliniska studier. Nu inväntar företaget ett tillstånd för att producera den första produkten Xstem-Oa och inleda kliniska studier på artrospatienter.  

Markörteknologin Xinmark kan också användas för att detektera vissa aggressiva cancerceller och rikta behandlande antikroppar till dessa. Xintela fokuserar sedan tidigare på den aggressiva hjärntumören glioblastom, och nyligen presenterade företaget att nästa fokusområde blir trippelnegativ bröstcancer, även den en mycket aggressiv cancerform med dålig prognos. 

Nya indikationer möter stora medicinska behov

– Plattformen Xinmark ger oss möjlighet att bredda verksamheten till nya utvecklingsområden. Därför har vi nu lagt till trippelaggressiv bröstcancer och även inlett en preklinisk studie av våra stamceller som behandling för Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS), en svår lungkomplikation som drabbar vissa covid-19-patienter, säger Evy Lundgren-Åkerlund.

Nu hoppas hon kunna landa samarbeten med strategiska partners inom bolagets verksamhetsområden för att ytterligare stärka Xintelas plats på marknaden. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om Xintelas satsning på en ny behandling av aggressiv bröstcancer 

Fakta Xintela
Xintela är ett biomediciniskt bolag verksamt inom regenerativ medicin och cancer. Med sin patentskyddade markörteknologi utvecklar företaget nya behandlingsmetoder för exempelvis artros och hjärntumörer. www.xintela.se 

Mer från Xintela

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Xintela och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?