ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Aktietips

Chefsanalytikerns nio uppköpskandidater: ”En stor amerikansk aktör skulle kunna kliva in”

Christer Linde, chefsanalytiker på ABG Sundal Collier, är förvånad över hur få uppköp som skett hittills under året. Det finns flera godbitar som borde attrahera stora aktörer, säger han och ger flera konkreta tips. 

Finanskrisen 2009 hämmar fortfarande marknadens sug efter uppköp. Det finns en uppsjö med aktier som man kan köpa upp och räkna hem även om du har en saftig budpremie, menar Christer Linde.

 En möjlig uppköpskandidat är ögonstyrningsbolaget Tobii.

”Den har haft en ganska knagglig börsresa, men har en teknologi som är ganska attraktiv. Här skulle en amerikansk aktör mycket väl kunna kliva in.” 

Ett annat kanske mer otippat bolag är tätskiktsbolaget Nordic Waterproofing

”Det är ganska billigt, genererar bra kassaflöden och har en ägarstruktur som gör uppköp möjligt. Det ett valuecase.”

Christer Linde listar sju andra möjliga kandidater med hyfsad skuldsättning och fria kassaflöden. Bland annat slår han ett slag för Ferronordic Machines, som är återförsäljare av Volvo CE i Ryssland. 

”Börsvärdet är på 2 miljarder, de genererar fria kassaflöden på 200-300 miljoner kronor om året, det är väldigt imponerande – men lite bortglömt.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer