1515
Annons

Cgit ökar resultatet trots lägre omsättning

Cgit, som levererar lösningar inom virtualiserad infrastruktur, redovisar ett nettoresultat för det tredje kvartalet 2020 på 1,3 miljoner kronor (1,1). 

Nettoomsättningen sjönk till 16,5 miljoner kronor (20,6).

”På grund av en avmattad konjunktur relaterad till Coronapandemin så minskar vår omsättning jämfört med samma period föregående år men vi bedömer att vi ska ha arbetat upp omsättningstakten under fjärde kvartalet. Tack vare ett fokus på kostnadsstrukturen under samma period så har vi till och med ökat vårt rörelseresultat med 26 procent under tredje kvartalet”, skriver Cgit:s vd Mattias Bergkvist i delårsrapporten.

Rörelseresultatet ökade i tredje kvartalet till 1,8 miljoner kronor (1,4).

”Vi ser fram emot en stark avslutning på året och gör en bedömning att vi kommer att nå ett årsresultat i paritet med föregående år”, tillägger Mattias Bergkvist.

Hans bedömning är att även om vi befinner oss i en andra våg av coronapandemin så har marknaden hanterat det på ett helt annat sätt än i våras.

”Vi har vant oss vid att ha möten på distans, vi har hittat nya sätt att arbeta på och vi kan se en post-coronatid som innehåller ett vaccin och därmed ett återtåg till ett nytt normala. Det gör att businessen inte kommer att påverkas på samma sätt som i våras”, skriver Cgit-chefen.


Immunovia gjorde förlust på 36 Mkr under tredje kvartalet

Diagnosbolaget Immunovia redovisar ett resultat efter skatt på -36,1 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021 (-38,1). 

Nettoomsättningen uppgick till 0,4 miljoner kronor (0).

Rörelseresultatet blev -39,9 miljoner kronor (-35,4).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -38,3 miljoner kronor (-33,3) med likvida medel om 339 miljoner kronor vid rapportperiodens utgång (511).


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?