1515
Annons

Cevian-bolaget Thyssen Krupp avbryter stålförsäljning

Det tyska industrikonglomeratet Thyssen Krupp avbryter förhandlingarna om att sälja ståldivisionen till brittiska Liberty.

Efter lite skrämselhicka har aktiekursen gått upp svagt efter beskedet.

Christer Gardell.
Christer Gardell.

”Vi öppnade dörren för samtalen men i slutändan var våra idéer och företagets värde och transaktionen långt från varandra. Därför har vi beslutat att avsluta samtalen”, skrev finanschefen Klaus Keysberg i ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

Direkt efter beskedet föll Thyssen Krupps aktiekurs med som mest 13 procent på efterbörsen, men återhämtade sig under torsdagens officiella handel och var strax för kl 11 ungefär 0,4 procent upp.

Bolaget ville göra sig av med ståldivisionen efter att i fjol ha sålt den lönsamma hissverksamheten för 17,2 miljarder euro, motsvarande 172 miljarder kronor. 

Tidigare har de stabila intäkterna från hissarna balanserat stålet, där det har gått mer upp och ned. Därmed har ledningen tvingats arbeta för att få upp lönsamheten även för stålverksamheten.

I stället ska nu bolaget vidareutveckla den strategi som beslutades i förra veckan, enligt pressmeddelandet. Så sent som i förra veckan offentliggjordes investeringar på ”tresiffriga miljonbelopp” i euro för att komma till rätta med problemen.

Den svenska aktivistfonden Cevian, grundad av Christer Gardell, är storägare i Thyssen Krupp och har drivit på en förändring för att få upp aktiekursen.

Indiska hotas med vräkningar – stäms för obetalda hyror

Klädkedjan Indiska magasinet är åter i blåsväder kan Di avslöja. Fastighetsbolaget Vasakronan har stämt kedjan för obetalda hyror och flera hyresvärdar vill ha hjälp att kasta ut kedjan. AMF Fastigheter riktar samtidigt ett miljonkrav för Indiskas obetalda hyra mot investeraren Lage Jonason, som är far till Indiskas vd Karin Lindahl.

Indiskas vd Karin Lindahl.
Indiskas vd Karin Lindahl.Foto:Jesper Frisk, Cornelia Jonsson

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera