ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Centralbanker ställer Facebook mot väggen om kryptovaluta

  • Foto: Colourbox, Andrew Harnik/AP

På måndagen ska Facebook stå till svars för sin nya digitala valuta libra i ett möte med ansvariga på ett tjugotal centralbanker. Det uppger Financial Times.

Benoit Coeure, ledamot i ECB-direktionen, sade i samband med finansministermötet i Helsingfors i helgen att ”ribban kommer vara väldigt hög” för att godkänna libra i EU.

Mötet är det första stora mötet mellan Facebook och beslutsfattare sedan företaget offentliggjorde sina planer att skapa en ny valuta.

Frankrikes finansminister Bruno Le Marie har sagt att Facebooks kryptovaluta bör stoppas i EU eftersom den hotar att undergräva ländernas monetära självständighet så länge det saknas ordentliga regler.

”Som det är nu borde vi stoppa libra i EU”, säger Bruno Le Marie.

I början av september liknade ECB-ledamoten Yves Mersch kryptovalutan vid en kartell och varnade för att den hotar euron.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer