Centerpartiet fortsätter framåt

Centerpartiet noterar nya rekordnivåer medan Moderaterna backar. Det visar TV4/Novus väljarbarometer som publicerades på torsdagen.

Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet
Annie Lööf, partiledare för CenterpartietBild:Christine Olsson/TT

Centerpartiet har har gått framåt under hösten och har nu en statistiskt säkerställd uppgång till 9,3 procent av väljarstödet, vilket är nytt rekord. I övrigt är opinionsförändringarna små, enligt Novus.

Ställningen mellan blocken är jämn. De tre rödgröna partierna får tillsammans 39,6 procent av väljarstödet medan de fyra allianspartierna får 39,5 procent.

Sverigedemokraterna får 17,9 procent i mätningen.

 

https://infogr.am/9c0158b1-b9ca-4018-8f10-f9a8877ae805


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?