1515

Centern nobbar Moderaternas bud: ”Inte intresserade”

Centerpartiet accepterar inte Moderaternas bud om samarbete. Sakpolitiken är bra, anser Centerpartiet, men principen om att utesluta Sverigedemokraterna från inflytande väger tyngre.

”Det innebär att vi överlämnar hela inflytandet till ett parti som står oerhört långt ifrån oss”, säger Anders W Jonsson, gruppledare för Centerpartiet.

C:s gruppledare i riksdagen Anders W Jonsson.
C:s gruppledare i riksdagen Anders W Jonsson.Foto:Jessica Gow/TT

Centerpartiet nobbar Moderaternas bud om samarbete inför nästa veckas statsministeromröstning.

Det beskedet ger Centerpartiets gruppledare i riksdagen Anders W Jonsson, efter att Moderaterna presenterat en rad förslag som rör satsningar på landsbygden.

”Det är glädjande att Moderaterna visar intresse för den svenska landsbygden, dock är regeringsfrågan något helt annat”, säger Anders W Jonsson.

”I ett läge där Moderaterna låst sig vid lösningen att samarbeta med Sverigedemokraterna innebär det mandatmässigt att man överlämnar makten över både lagstiftning och budget till SD och det är vi inte intresserade av att bidra till”, säger han vidare.

Tilliten mellan Centerpartiet och Moderaterna är inte på topp.

Centern räknar med att Moderaterna, efter att de fått makten, kommer att luta sig mer mot Sverigedemokraterna än mot Centerpartiet för att få stöd för sin politik. 

Exempelvis i arbetet med den kommande höstbudgeten.

Om Centerpartiet skulle stödja Ulf Kristersson spelar partiet, enligt Anders W Jonsson, bort sina kort.

Misstanken är att Ulf Kristersson helt enkelt ska hänga av Centerpartiet efter att han blivit vald till statsminister.

”Från det att en regering Kristersson som samarbetar med Sverigedemokraterna tillträder, är Centerpartiet helt ointressanta eftersom våra mandat inte krävs för att få igenom vare sig budget eller lagstiftning. Det är då Sverigedemokraterna som är det helt avgörande”, säger Anders W Jonsson.

”Att släppa fram en regering med det maktförhållandet är inte intressant för oss. Vi vill ha en regering där Centerpartiet har ett inflytande”, fortsätter han.

Hur kan ni vara så säkra på att ni inte skulle få inflytande, i det här fallet är ni ju överens om sakpolitiken?
”Det är bara att räkna mandaten. En sådan regering måste ha Sverigedemokraterna aktiva stöd, de måste rösta ja i varje votering som en regering med Ulf Kristersson lägger fram.”


Innehåll från E-dropAnnons

En mer hållbar och effektiv transportkedja med mottagarfria hemleveranser

Susanne Hjorthagen, VD
Susanne Hjorthagen, VD

Att e-handla är smidigt och förenklar vardagen, men varför ska vi behöva vara på plats för att ta emot leveransen? Hemleveranser av dagligvaror och paket kan med E-drop vara lika enkelt och säkert som att ta emot posten i brevlådan!

Mottagarfria leveranser skapar full flexibilitet för både transportör och mottagare då alla leveranser till ett område kan göras samtidigt på ett enkelt, säkert och smidigt sätt, helt utan integrationer. E-drops kommunikationsplattform och leveransskåp med kyl- och frysfack minimerar inte bara antalet mil för transportören utan innebär även att mottagaren själv tar kontroll över sina leveranser och hämtar när det passar dem bäst på dygnet, oberoende om det är paket eller dagligvaror.

– Last-mile är något som utvecklas snabbt. Med vår erfarenhet och bakgrund från systemutveckling och hantering av färska grönsaker, med höga krav på effektiv och temperaturkontrollerad logistik, såg vi stora möjligheter för att utveckla en oberoende och hållbar last-mile lösning. Vår plattform säkerställer att mottagarfria leveranser tas om hand och förvaras säkert med intakt kylkedja i direkt anslutning till ditt hem, säger Susanne Hjorthagen, VD.

Enkelt och utan krav på integration med transportör eller e-handlare

Vi har valt att integrera display och skanner i leveransskåpet och använder oss av streckkoden som finns på leveransen. På så sätt får chauffören enkelt access att lämna produkter i skåpet. Tjänsten är flexibel och vi har leveransskåp anpassade för villa/radhus, flerfamiljsfastigheter, kontor och även för hemtjänsten där vår tjänst frigör värdefull tid för personalen att göra mer värdeskapande med tiden än att handla mat, säger Susanne Hjorthagen.

Förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveransen

Leveransskåpen från E-drop placeras med fördel så nära bostaden som möjligt. Skåpen för villa och radhus är designade för att stå emot det nordiska utomhusklimatet och består av en kyl och frys som enkelt schemaläggs. Skåpen i flerfamiljsfastigheter har flera luckor i en större modul med separata paketfack och kyl- och frysfack.

– E-drop är en tjänst som förenklar, effektiviserar och säkerställer slutleveranserna för alla intressenter i logistikkedjan. Vi är nu i en spännande fas och kommer expandera kommersiellt tillsammans med partners för att accelerera tillväxt, avslutar Susanne Hjorthagen. 

Om oss

E-drop är del av en snabbväxande logistikverksamhet med rötter i Europas största företag inom frukt och grönt. Vår tjänst tillgodoser behovet av en mottagarfri logistiklösning för obruten kylkedja som är flexibel för alla användare. 

Läs mer: www.edrop.se 

Kontakta: Susanne Hjorthagen, susanne@edrop.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med E-drop och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?