Annons

Centern lovar nya miljarder till försvaret

Centerpartiet skjuter till ytterligare 2,2 miljarder kronor till försvaret i sin kommande budgetmotion. Partiet vill bland annat snabba på förstärkningen av luftvärnet.

Bild:TT
Bild:TT

I somras enades Centerpartiet, Moderaterna och regeringen om en försvarsuppgörelse som innebär drygt åtta miljarder kronor extra till försvaret under perioden 2018-2020.

Nu vill Centerpartiet gå ett steg till och lovar ett tillskott på ytterligare 2,2 miljarder i partiets kommande budgetmotion.

”Vi var tydliga med i somras när vi slöt överenskommelsen att vi kommer att vilja återkomma med att förstärka ytterligare”, säger partiledaren Annie Lööf till TV4 Nyheterna.

Det extra tillskottet kommer enligt Centerpartiet möjliggöra en tidigarelagd investering i nytt luftvärn och ge mer pengar till grundutbildning och ett starkare hemvärn.

Annie Lööf skriver i ett pressmeddelande att Centerpartiet vill stärka försvarsförmågan i hela landet.

”Då måste vi se till helheten. Då behöver vi förstärkt luftvärn snabbare, precis som vi behöver bättre utbildad och utrustad personal.”

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera