Annons

Cavotec vänder till vinst – skruvar upp lönsamhetsmål

Cavotec, som säljer utrustning till hamnar och flygplatser, redovisar ett resultat efter skatt på 1,8 miljoner euro för det fjärde kvartalet 2019 (-13,4). 

Det justerade rörelseresultatet landade på 5,6 miljoner euro (0,1), motsvarande en marginal om 11,8 procent.

Det rapporterade rörelseresultatet var 5,3 miljoner (-11,1). 

Nettoomsättningen uppgick till 47,8 miljoner euro (48,8) medan orderingången landade på 38,2 miljoner euro (44,2). Ingen utdelning föreslås för 2019.

I samband med rapporten meddelar bolaget också att man sätter ett nytt, högre mål för lönsamheten.

Det nya målet är att den justerade rörelsemarginalen ska uppgå till mer än 10 procent inom två år och mer än 12 procent inom fem år. Det tidigare målet var 7 procent.

”Den omvandling vi startade hösten 2017 är nu slutförd. Vi genomfört en grundlig omorganisation och omstrukturering av vår verksamhet, förstärkt ledningsgruppen, gjort en nyemission och lanserat en ny strategi. Detta, i kombination med vår starka finansiella utveckling under 2019 betyder att vi har infriat vårt mål om en årlig justerad rörelsemarginal om 7 procent tidigare än förväntat”, skriver bolagets vd Mikael Norin i pressmeddelandet.

Under 2019 uppgick den justerade rörelsemarginalen till 8,0 procent. I det fjärde kvartalet låg den som sagt på 11,8 procent.

De övriga målen - en organisk försäljningstillväxt om minst 5 procent från 2020 och en utdelning om 30-50 procent av nettoresultatet - står fast.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?