Annons

Catena Media tidigarelägger rapport

Affiliatebolaget Catena Media har justerat sina finansiella rapporteringsdatum i syfte att vara mer i linje med övriga bolag i Mid Cap-segmentet på Stockholmsbörsen. 

Det sker som en följd av det nyligen genomförda listbytet till Nasdaq Stockholm, upplyser bolaget om.

Rapporten för det tredje kvartalet kommer därför att tidigareläggas till den 7 november i stället för den 17 november.


Innehåll från NeurolearnAnnons

Så kommer ni igång blixtsnabbt med AI-kvalitetssäkring

Visuell och sensorisk kvalitetssäkring är ett område där AI kan ge mycket stora vinster. När människor blir trötta eller gör felbedömningar jobbar Neurolearns plattform istället mycket snabbt och ger säkra resultat.

– Vi erbjuder en kombination av kundanpassade lösningar och standardiserade moduler där startsträckan är extremt kort, säger Helena Söderström, VD.

Inom industrin har kvalitetssäkring alltid varit en nyckel till framgång. Än idag görs kontrolleras kvaliteten huvudsakligen av mänskliga operatörer. Men det mänskliga ögat, och även fingrarna, har sina begränsningar. Människor blir trötta och kan göra olika bedömningar om av vad som är rätt kvalitet. Det tar också tid att lära upp operatörer och vid sjukdom kan kvalitetssäkringen bli lidande. Dessutom handlar det ofta om monotona arbeten som det är svårt att rekrytera personal till.

Kamera och sensor

Neurolearn erbjuder en AI-baserad plattform för visuell och sensorisk kvalitetssäkring. Plattformen säljs med olika moduler för kontroll av en mängd olika parametrar inom väldigt olika branscher; masktätheten hos ett tyg, fläckar på papper, repor i metall, att temperaturen i en process är rätt eller att en sprayflaska inte läcker - bara för att nämna några. 

– Vår målgrupp är framför allt tillverknings- och processindustrin, men vi har även haft kunder inom bland annat film och jordbruk, säger Helena.

Helhetserbjudande

Neurolearn samarbetar med kameraexperter, sensorexperter och systemintegratörer och kan därför hjälpa kunderna med både hård- och mjukvara.

– Ibland vill kunden att vi bygger ett system från grunden, ibland vill de ha en standardiserad produkt för att kontrollera kvalitet. Med vår plattform kan de komma igång mycket snabbt. En pilotkund som varit med och utvecklat plattformen är Mondi i Örebro som producerar extrusionsbelagt papper. Deras VD, David Karlsson säger:

– Vi hoppas att applikationen kan ge ökade insikter gällande defekter och avvikelser vilket kommer att resultera i ökad kvalitet på slutprodukten vi skickar till kunden. Internt kommer applikationen bland annat resultera i mindre materialspill, ökad detekterbarhet samt effektivare upplärning av nya operatörer.

Sveriges bästa AI-experter

Företaget är sprunget ur universitetet i Örebro och har mycket hög kompetens.

– Det är många som pratar om AI, men få som verkligen kan omsätta det i praktiken. Vi har faktiskt några av Sveriges främsta experter här i företaget och i vårt nätverk, avslutar Helena.

Om Neurolearn

Neurolearn startades av två forskare på Örebro Universitet. Syftet med företaget är att föra ut forskningskompetens och innovationer inom AI till nytta för samhälle och företag. 

Idag är vi 9 personer som jobbar hel- eller deltid i företaget. Vi samarbetar med Karlskoga Automation som också är delägare i bolaget utöver grundarna och nyckelpersoner i företaget. 

Mer information finns på www.neurolearn.se 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Neurolearn och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera