Annons

Catena Media omförhandlar delar i USA-förvärv

I december 2016 köpte Catena Media affiliate-tillgångar som genererar intäkter från licensierade aktörer på de reglerade kasino- och pokermarknaderna i delstaterna New Jersey och Nevada i USA. 

Utöver de reglerade tillgångarna, förvärvade Catena Media även en rad ytterligare tillgångar som förväntas generera betydande intäkter om, och när, andra delstater omreglerar för nätspel. 

Catena Media har nu med säljarna av tillgångarna enats om att ändra vissa av villkoren kring förvärvet, avseende strukturen av tilläggsköpeskillingen för de reglerade tillgångarna och sälj- och köpoptioner för ytterligare tillgångar.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

"Ändringarna i villkoren skapar större klarhet och är mer fördelaktiga för bägge parter vid beräkningen av tilläggsköpeskillingen. De USA-baserade tillgångarna fortsätter att leverera starka resultat, och den amerikanska marknaden har fortsatt positiva framtidsutsikter", säger Henrik Persson Ekdahl, vd för Catena Media i pressmeddelandet. 

Parterna har nu kommit överens om att beräkningen av tilläggsköpeskillingen begränsas till intäkter från reglerade tillgångar i New Jersey och Nevada, och därmed inte inkluderar ytterligare tillgångar. Detta innebär att de två återstående tilläggsköpeskillingarna har reducerats från 34,5 miljoner dollar till sammanlagt 17 miljoner dollar. 

Det nya förväntade scenariot för de två återstående tilläggsköpeskillingarna uppgår nu till sammanlagt 12 miljoner dollar. 

Upp till 50 procent av de återstående tilläggsköpeskillingarna kan ännu erläggas med nya Catena Media-aktier. 

Parterna har nu enats om följande ändringar avseende optionerna: 

Catena Media har rätt att utnyttja köpoptionsrätten även efter 5 år. Köpeskillingen avseende säljarens rätt till 50 procent av nettovinsten från ytterligare tillgångar har ändrats från 2,5-3,0 till 2,5-3,5 gånger den nettovinst som genereras från tillgångarna, framgår det vidare.

I december 2016 betalde Catena Media initialt 15 miljoner dollar för USA-tillgångarna med en då maximal tilläggsköpeskilling på 45 miljoner dollar.     


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?