Catena Media köper italienskt bolag

Catena Media köper ASAP Italia som har intäkter på cirka 0,3 miljoner euro per månad. Bolaget beskrivs som Italiens marknadsledare inom sport, nyheter och leadgenerering.

"Detta är ett starkt förvärv för Catena Media CTM -1,96% Dagens utveckling och kommer att göra oss till den största leadgeneratorn inom online-sportsbetting i Italien", skriver vd Per Hellberg i ett pressmeddelande.

ASAP Italia äger den främsta leadgenereringssajten för sport i Italien med främst organisk trafik och en mycket stark SEO-rankning, enligt Catena Media. Webbplatsens huvudsakliga fokus är sport, och bolagets tillväxtpotential beskrivs som "enorm".

Den inledande köpeskillingen uppgår till 16 miljoner euro, där 12,5 miljoner kommer att erläggas i kontanter i samband med förvärvet och återstående 3,5 miljoner kommer att erläggas tolv månader efter förvärvet.

En tilläggsköpeskilling på maximalt 6 miljoner euro kommer också att erläggas, baserat på intäkterna under en ettårsperiod.

Tillgångarna kommer att konsolideras med Catena Media senast i juli 2018.   


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?