ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Catena Media köper italienskt bolag

Catena Media köper ASAP Italia som har intäkter på cirka 0,3 miljoner euro per månad. Bolaget beskrivs som Italiens marknadsledare inom sport, nyheter och leadgenerering.

"Detta är ett starkt förvärv för Catena Media och kommer att göra oss till den största leadgeneratorn inom online-sportsbetting i Italien", skriver vd Per Hellberg i ett pressmeddelande.

ASAP Italia äger den främsta leadgenereringssajten för sport i Italien med främst organisk trafik och en mycket stark SEO-rankning, enligt Catena Media. Webbplatsens huvudsakliga fokus är sport, och bolagets tillväxtpotential beskrivs som "enorm".

Den inledande köpeskillingen uppgår till 16 miljoner euro, där 12,5 miljoner kommer att erläggas i kontanter i samband med förvärvet och återstående 3,5 miljoner kommer att erläggas tolv månader efter förvärvet.

En tilläggsköpeskilling på maximalt 6 miljoner euro kommer också att erläggas, baserat på intäkterna under en ettårsperiod.

Tillgångarna kommer att konsolideras med Catena Media senast i juli 2018.   

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer