ANNONS:
Till Di.se

Catena Media köper i Tyskland för 93,5 miljoner

Catena Media köper affiliate-relaterade tillgångar i Dreamworx Online, som är aktivt inom sport, kasino och finansiella tjänster.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till 9,5 miljoner euro, motsvarande 93,5 miljoner kronor, av vilka 4,0 miljoner euro i form av nyemitterade aktier i Catena Media och resterande 5,5 miljoner euro kontant. De förvärvade tillgångarna förväntas generera en försäljning på 600.000 euro per kvartal med en rörelsemarginal på cirka 80 procent.

Aktierna kommer att emitteras med en teckningskurs på 102:70 kronor per aktie, vilket motsvarar den volymviktade genomsnittskursen för Catena Medias aktier på Nasdaq Stockholm under en period på 30 handelsdagar som löper till och med den 16 januari 2018.

Dreamworx driver sportwebbplatser såsom Sportwettenanbieter.com, Fussballwetten.de och finansiella webbplatser såsom DeutscheFXBroker.com.

"Dreamworx tillgångar kommer att stärka vår position som ledande affiliate i Tyskland. Detta kommer att placera oss i topposition, dels kortsiktigt inför fotbolls-VM 2018 men även långsiktigt", säger Henrik Persson Ekdahl, tillförordnad vd för Catena Media.

Dreamworx tillgångar kommer att ingå i Catena Medias sportavdelning och drivas av Baybets-teamet, som förvärvades i december 2017.

Som en del av köpeskillingen kan Baybets även tillgodogöra sig det ökade resultatet hos Dreamworx tillgångar vid beräkningen av de befintliga tilläggsköpeskillingarna.

Den förväntade totala tilläggsköpeskillingen för Baybets i ett rimligt scenario ökar från totalt 30,5 miljoner euro till 39 miljoner euro. Enligt detta scenario måste de förvärvade tillgångarna i Baybets och Dreamworx generera en omsättningstillväxt som överstiger 40 procent om året under tilläggsköpeskillingarnas löptid, heter det.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies