1515

Catena köper ut Falvir

Fastighetsbolaget Catena har tecknat avtal med det skånska privatägda investmentbolaget Falvir att förvärva det sistnämnda bolagets 40 procent av Queenswall AB, ett bolag de köpte tillsammans i juli 2015 och som äger fastigheter där bland annat e-handlaren Boozts lager finns.

Det framgår av ett pressmeddelande.

 

Tillträde sker den 1 oktober 2017 och köpeskillingen uppgår till drygt 70 miljoner kronor. Underliggande fastighetsvärde för färdigställda byggnader samt kvarvarande utvecklingsbar mark uppgår till 498 miljoner kronor.

Queenswall äger idag drygt 205.000 kvadratmeter utvecklingsbar logistikmark söder om Ängelholm utmed E6:an.

På fastigheterna har bolaget färdigställt två större logistikbyggnader om totalt cirka 58.000 kvm för e-handel, med det i slutet av maj börsnoterade e-handelsbolaget Boozt som största hyresgäst. Hyresvärdet uppgår till 36 miljoner kronor per år.

"Genom förvärvet stärker Catena sin position i Ängelholm med ett expansivt e-handelskluster. Ängelholm är strategiskt beläget för både nationella och internationella godsflöden och den kvarvarande marken ger oss goda möjligheter att fortsätta utvecklingen av området med för logistik anpassade anläggningar" säger Catenas vd Benny Thögersen i pressmeddelandet.

Den 25 juni 2015, när Catena meddealde att man köpte 60 procent av det som nu heter Queenswall (men då bara benämndes som "ett bolag som äger ett utvecklingsområde för logistik i Ängelholm"), uppgavs fastighetsvärdet vara 18 miljoner kronor. Säljare var det Aktietorgslistade fastighetsbolaget Acrinova.

 Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?