ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 24 MAJ Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS BEVAKNINGAR
ANNONS

Catella Hedgefond trotsade börskaoset

Catella Hedgefond steg med 0,4 procent under januari, vilket kan jämföras med fondens index, MSCI Nordic, som ökade med 1,5 procent.

"Fonden präglades i januari av försiktig positionering och låg risk i oro för stigande räntor, höga värderingar och extrem positionering på börsen. Avkastningen kom från både aktier och räntor", skriver förvaltaren Anders Wennberg i en kommentar.

Avkastningen under månaden kom från såväl aktier som räntor.

"Under månaden steg oljepriserna och några av våra bästa aktieplaceringar var oljerelaterade som PGS och Aker ASA. Även e-handlaren Boozt (kläder) utvecklades väl. Fonden låg positionerad för högre räntor, och tjänade pengar på ränteterminer. Största förlusten var kortpositionen i Alfa-Laval samt långpositionerna i de norska bolagen Flex LNG och Saferoad", skriver Wennberg vidare.

I början på februari har det skett ett skifte i marknadssentiment med sjunkande aktiekurser och stigande volatilitet, fonden gynnades av att ha låg nettoexponering mot börsen i ingången på månaden, konstaterar förvaltaren.

"Än så länge finns inga tecken på att ekonomin påverkats och rapportsäsongen har varit god internationellt, men vi hade respekt för den extrema positioneringen i marknaden, höga värderingsmultiplarna och risken att högre räntor kan komma att pressa värderingarna, så därför hade vi låg nettoexponering mot börsen när vi gick in i februari."

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies