Annons

Catella föreslår höjd utdelning

Catellas bokslutsrapport på fredagen bekräftar de preliminära helårssiffror som bolaget lämnade den 21 februari. 

Koncernens totala intäkter för helåret 2017 uppgick till 2.477 miljoner kronor och rörelseresultatet före jämförelsestörande poster blev 414 miljoner kronor (258).

Av bokslutet framgår också att styrelsen föreslår en utdelning om 1:00 kronor per aktie för helåret (0:80). 

Under det fjärde kvartalet hade Catella CAT B -0,93% Dagens utveckling totala intäkter på 824 miljoner (610). Rörelseresultatet före jämförelsestörande poster blev 159 miljoner (84) och inklusive jämförelsestörande poster låg det på 105 miljoner (84). Nettoresultatet landade på 87 miljoner kronor (58).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?