ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Castellums vd: Stort framtida behov av logistikyta

Samtidigt som e-handelns framfart pressar de fysiska butikerna så växer behovet av logistikyta. Det säger fastighetsbolaget Castellums vd Henrik Saxborn i Börsmorgon efter tisdagens rapport. 

E-handeln fortsätter att växa så det knakar och enligt Henrik Saxborn, vd för Castellum, är detta goda nyheter för fastighetsbolaget. 

”Vi är i ett fantastiskt intressant läge nu. Castellum har av historiska skäl väldigt mycket lagerytor runt våra svenska städer. De håller just nu på att konverteras in till vad som så vackert kallas "last mile", alltså den sista distributionskedjan in till konsument. Det påverkar oss positivt”, säger Henrik Saxborn till Di TV som görs i samarbete med Expressen TV.  

”Vi ser också att det finns ett stort framtida behov av logistikytor så därför bygger vi mer logistik än vad vi gjort tidigare. Och då främst i Göteborg och Stockholmsområdet”, fortsätter han. 

Castellums förvaltningsresultat landade på 665 miljoner kronor under det första kvartalet 2018 vilket kan jämföras med väntade 640 Mkr enligt SME Direkt. Intäkterna uppgick till 1.352 Mkr vilket var i linje med analytikernas prognos. 

Kvartalssiffrorna fick ett positivt mottagande på Stockholmsbörsen och vid halv två var aktien upp omkring 1,5 procent. 

Hur ser hyresmarknaden för butiker ut?
”Vi har medvetet jobbat ner procentandelen butikshyra i portföljen. Det beror på att vi ser en starkare e-handel komma in och ta en allt större andel. Det innebär att du ser ett tryck på butikerna, men jag känner inte av att butikshyrorna i centrum i våra lägen är på väg ner. Däremot så kanske vi har lite svårare att finna goda hyresgäster till våra vakanta lokaler”, säger Henrik Saxborn till Di TV som görs i samarbete med Expressen TV.

Enligt Henrik Saxborn ser man helt enkelt en ökad risk på butikssidan. 

”Därför så får man vara väldigt noggrann i dag när man väljer sina kunder på butikssidan. Det andra är faktiskt att jag tror att vissa butiker i centrumlägen eller lite sämre lägen konverteras från att vara butik till att bli något annat i framtiden”, säger han. 

När det kommer till kontorsmarknaden anser Henrik Saxborn att det generellt produceras för lite kontorsyta i svenska städer. 

"Det gör att vi har låga vakansgrader och att vi fortfarande har tryck uppåt på kontorshyrorna. Så jag ser en stark hyresmarknad framför mig och där vi i så fall skulle vilja ha ännu mer yta att hyra ut i bland annat Stockholm och Göteborg”, säger Henrik Saxborn. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies