1515
Annons

Castellum toppar internationell hållbarhetsrankning

Fastighetsbolaget Castellum hamnar i topp i sin klass när ett internationellt verktyg rankar fastighetsbranschen i hållbarhet. Det är fjärde året i rad som bolaget får topplaceringen.

Castellum med vd:n Henrik Saxborn.
Castellum med vd:n Henrik Saxborn.Foto:Bo Håkansson

Global Real Estate Sustainability Benchmark, GRESB, är ett internationellt benchmarkingverktyg som mäter och utvärderar hållbarhetsarbete inom fastighetsbolag och fonder ur ett investerarperspektiv.

I rankningen utvärderas bolagens och fondernas hållbarhetsarbete ur tre perspektiv: miljöfrågor, sociala frågor och styrning. Över 1 000 fastighetsaktörer ingick i årets rankning där Castellum CAST -4,84% Dagens utveckling placerar sig som bäst i klassen på hållbarhet inom sektorn kontors- och industrilokaler.

”Vi ser oss som en samhällsbyggare. Med den bakgrunden är vår strategi att ta hållbarhetsfrågorna på stort allvar både ur ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt perspektiv. Målsättningen är att integrera hållbarhetsarbetet i allt vi gör och att det ska vara en naturlig del i vårt dagliga arbete. Rankningen är ett tydligt bevis på att vår strategi är rätt, att vi gör ett riktigt bra arbete och att det är lönsamt att fokusera på hållbarhet”, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.

Castellum uppger att man miljöcertifierat 33 procent av sitt fastighetsbestånd och arbetar aktivt för att nå fler hållbarhetsmål, bland annat att vara ett helt jämställt bolag i alla yrkeskategorier och att bli 100 procent klimatneutrala till 2030.

Bolaget har även fullföljt den första WELL-certifieringen i Sverige, ett certifieringssystem som tar hänsyn till hälsa och välbefinnande hos de som arbetar i en fastighet.

Dieseln en krona dyrare på två dagar

På torsdagen höjs bensinpriset vid bemannade stationer med 50 öre till 19:58 kronor litern. Dieselpriset höjs med 65 öre till 24:76 kronor per liter.

Foto:Fredrik Persson/TT

Bensinpriset har de senaste två dagarna sammantaget höjts med 65 öre och dieselpriset har under samma tidsperiod höjts med 95 öre.

Oljepriset har under september sjunkit till samma nivåer som i januari i år. Då låg bensinpriset på i snitt 18:34 kronor per liter och dieselpriset snittade på 20:83 kronor.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera