1515

Castellum toppar internationell hållbarhetsrankning

Fastighetsbolaget Castellum hamnar i topp i sin klass när ett internationellt verktyg rankar fastighetsbranschen i hållbarhet. Det är fjärde året i rad som bolaget får topplaceringen.

Castellum med vd:n Henrik Saxborn.
Castellum med vd:n Henrik Saxborn.Foto:Bo Håkansson

Global Real Estate Sustainability Benchmark, GRESB, är ett internationellt benchmarkingverktyg som mäter och utvärderar hållbarhetsarbete inom fastighetsbolag och fonder ur ett investerarperspektiv.

I rankningen utvärderas bolagens och fondernas hållbarhetsarbete ur tre perspektiv: miljöfrågor, sociala frågor och styrning. Över 1 000 fastighetsaktörer ingick i årets rankning där Castellum CAST +0,21% Dagens utveckling placerar sig som bäst i klassen på hållbarhet inom sektorn kontors- och industrilokaler.

”Vi ser oss som en samhällsbyggare. Med den bakgrunden är vår strategi att ta hållbarhetsfrågorna på stort allvar både ur ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt perspektiv. Målsättningen är att integrera hållbarhetsarbetet i allt vi gör och att det ska vara en naturlig del i vårt dagliga arbete. Rankningen är ett tydligt bevis på att vår strategi är rätt, att vi gör ett riktigt bra arbete och att det är lönsamt att fokusera på hållbarhet”, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.

Castellum uppger att man miljöcertifierat 33 procent av sitt fastighetsbestånd och arbetar aktivt för att nå fler hållbarhetsmål, bland annat att vara ett helt jämställt bolag i alla yrkeskategorier och att bli 100 procent klimatneutrala till 2030.

Bolaget har även fullföljt den första WELL-certifieringen i Sverige, ett certifieringssystem som tar hänsyn till hälsa och välbefinnande hos de som arbetar i en fastighet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?