ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fastighet

Castellum toppar internationell hållbarhetsrankning

  • Castellum med vd:n Henrik Saxborn. Foto: Bo Håkansson

Fastighetsbolaget Castellum hamnar i topp i sin klass när ett internationellt verktyg rankar fastighetsbranschen i hållbarhet. Det är fjärde året i rad som bolaget får topplaceringen.

Global Real Estate Sustainability Benchmark, GRESB, är ett internationellt benchmarkingverktyg som mäter och utvärderar hållbarhetsarbete inom fastighetsbolag och fonder ur ett investerarperspektiv.

I rankningen utvärderas bolagens och fondernas hållbarhetsarbete ur tre perspektiv: miljöfrågor, sociala frågor och styrning. Över 1 000 fastighetsaktörer ingick i årets rankning där Castellum placerar sig som bäst i klassen på hållbarhet inom sektorn kontors- och industrilokaler.

”Vi ser oss som en samhällsbyggare. Med den bakgrunden är vår strategi att ta hållbarhetsfrågorna på stort allvar både ur ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt perspektiv. Målsättningen är att integrera hållbarhetsarbetet i allt vi gör och att det ska vara en naturlig del i vårt dagliga arbete. Rankningen är ett tydligt bevis på att vår strategi är rätt, att vi gör ett riktigt bra arbete och att det är lönsamt att fokusera på hållbarhet”, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.

Castellum uppger att man miljöcertifierat 33 procent av sitt fastighetsbestånd och arbetar aktivt för att nå fler hållbarhetsmål, bland annat att vara ett helt jämställt bolag i alla yrkeskategorier och att bli 100 procent klimatneutrala till 2030.

Bolaget har även fullföljt den första WELL-certifieringen i Sverige, ett certifieringssystem som tar hänsyn till hälsa och välbefinnande hos de som arbetar i en fastighet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer