1515

Castellum plöjer ner 350 Mkr i Malmö

Fastighetsbolaget Castellum har startat nybyggnation av en kontorsbyggnad i Hyllie i Malmö. Investeringen beräknas uppgå till 350 miljoner kronor, inklusive markförvärv.

Fastigheten kommer att omfatta 9.500 kvadratmeter uthyrningsbar yta och beräknas vara färdigställd under första kvartalet 2019. Det framgår av ett pressmeddelande.

Castellum har tecknat två hyresavtal, motsvarande en ekonomisk uthyrningsgrad om 62 procent i förhållande till det totala årliga hyresvärdet om 22,7 miljoner kronor.

Det är dels ett femårigt avtal med Boozt Fashion avseende cirka 4.900 kvadratmeter och dels ett sjuårigt avtal med Open Community Concept (Mindpark) avseende cirka 1.500 kvadratmeter.

Castellum har, efter avdrag för utestående företagscertifikat, outnyttjade krediter på cirka 10 miljarder kronor, vilka kommer att utnyttjas för investeringen.

Fastigheten uppges vara den första i Norden som har registrerats för att certifieras enligt the Well Building Standard som är en ny internationell byggstandard som tar ansvar för människors välbefinnande i arbetslivet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?