Annons

Castellum köper finländska Kielo för 6,5 miljarder kronor

Fastighetsbolaget Castellum köper finländska Kielo för 6,5 miljarder kronor. Kielo har 22 kontorsfastigheter i Finlands största orter, enligt ett pressmeddelande. 

Castellums avgående vd Henrik Saxborn.
Castellums avgående vd Henrik Saxborn.Foto:Bo Håkansson

Kielos portfölj består av 22 fastigheter, merparten byggda efter år 2000. Bland de större hyresgästerna finns offentlig sektor, AFRY, Nokia och Siemens.

Bolagets största region är Helsingfors, som bidrar med mer än 40 procent av hyresintäkterna, resten fördelas mellan Tammerfors, Åbo, Jyväskylä och Lahtis.

”Förvärvet är ett fantastiskt tillskott till vår befintliga nordiska plattform och befäster ytterligare vår position på en av Europas starkaste marknader”, säger Castellums CAST +1,81% Dagens utveckling avgående vd Henrik Saxborn i en kommentar.

Kielo lanserades i oktober 2017 av Brunswick Real Estate tillsammans med Blackstone Tactical Opportunities med syftet att bygga ett modernt fastighetsbolag med fokus på hållbara och högkvalitativa kontor i Finland. 

”Kielo har varit en fantastisk resa för Brunswick tillsammans med Blackstone. Jag är mycket stolt över de fantastiska energibesparingsprojekt som vi har genomfört och den höga kvalitet som portföljen nu håller”, kommenterar Patrik Andersson, vd på Brunswick.

CBRE, Avance Attorneys och PwC har varit säljarnas rådgivare i samband med transaktionen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera