ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Cassandra Oil begärs i konkurs

  • Cassandra Oils vd Anders Olsson Foto: Di

Cassandra Oil har begärts i konkurs av fordringsägare, rapporterar P4 Västmanland. Tingsrätten i Västmanland har gett fordringsägaren rätt, men bolagets vd Anders Olsson hävdar att företaget inte är konkursmässigt. 

Cassandra Oil, som avnoterades från First North förra året, har nu begärts i konkurs, rapporterar Sveriges radio.  

I slutet på maj 2017 utbröt en explosionsartad brand i Cassandra Oils industribyggnad i oljehamnen i Västerås. Länsförsäkringar Bergslagen vägrade dock att ersätta företaget och fick även rätt i Västmanlands tingsrätt. Cassandra Oil nekades 85 miljoner kronor från försäkringsbolaget.

Tingsrätten har under hösten prövat betalningskrav på 1,3 miljoner kronor på företaget som inte betalats och därför har nu Cassandra Oil begärts i konkurs. 

”Vi har inte fått ersättning av försäkringsbolaget än. Vi håller på att ta in kapital för att täcka alla skulder”, säger Anders Olsson till Sveriges Radio. 

Cassandra Oils affärsidé är att återvinna olja och gas ur exempelvis bilddäck, och bolaget var under en period en riktig småspararfavorit. Aktiekursen sjönk dock som en sten och bolaget tvingades ständigt ta in nytt kapital via nyemissioner. Förra året avnoterades aktien från First North.  

I bolagets styrelse sitter Volvoveteranen, Finn Johnsson. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer