ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Carola Lemne om nya uppdraget

  • Carola Lemne fattar klubban i Engelska Skolan. Foto: Oskar Omne

Carola Lemne föreslås som ny ordförande för Engelska Skolan inför bolagsstämman i november. 

”Skolan är otroligt viktigt för näringslivet”, säger hon till Di. 

Carola Lemne ska efterträda nuvarande styrelseordföranden Birker Bahnsen som ordförande för Engelska Solan.  Han kommer enligt förslaget att sitta kvar i styrelsen även efter stämman. 

Carola Lemne har en lång erfarenhet inom svenskt näringsliv och offentlig sektor. Hon har tidigare erfarenhet som vd för Svenskt Näringsliv mellan 2014 och 2018. Hon har dessutom varit vd för Danderyds sjukhus samt vårdbolaget Praktikertjänst.

Enligt henne kan denna bakgrund bidra till Engelska skolans utveckling. 

”Jag har varit hela tiden involverad i verksamheter med högt kunskapsinnehåll med experter, precis som i skolan. Jag har således lång erfarenhet av att verka i verksamheter som är beroende av politiska beslut och av interaktion med kommun och regionpolitiker”, säger hon.

Carola Lemne vill fokusera på att Engelska skolan försätter att expandera.

”Det är roligt att skolan expanderar i fler ställen i Sverige utan också att man har expanderat i Spanien”, säger hon.

Carola Lemne understryker att Engelska Skolans utbildningskvalitet ska ligga i fokus. 

”Om man tittar generellt har skolor i Sverige en utmaning att nå bra resultat för elever. Internationella engelska skolan har gått mot trenden och vi vill bibehålla det”, säger hon. 

Engelska skolan är en friskola som grundades 1993 av Barbara Bergström och som fokuserar på grundskolans nivå. Skolkoncernen sammanräknar i dag 37 skolor i Sverige och expanderar utomlands. 

Koncernen är börsnoterad sedan 2016. I år har aktien backat med cirka 10 procent på börsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer