1515

Carnegie tror på Pandora

Carnegie höjer rekommendationen för danska smyckestillverkaren Pandora till köp, från tidigare behåll. Riktkursen sätts till 820 danska kronor.

Analysen fick aktien att stiga brant på Köpenhamnsbörsen strax efter klockan 12 på torsdagen och en timme senare handlades Pandora nära 7 procent högre på 706 danska kronor.

Carnegie har genomfört en enkät hos återförsäljare som tyder på förbättrat momentum i Italien och Australien. Bilden är generellt att april kan ha varit en botten för bolaget medan juni varit den bästa månaden i kvartalet. Enligt Carnegie har sannolikt Kina också varit en positiv faktor för Pandora då expansionstakten i antalet butiker har accelererat, med 14 nya konceptbutiker under kvartalet och expansion i så kallade tier 3-städer.

Pandoraaktien har under 2017 varit hårt pressad och det återstår enligt Carnegie ännu en del varningsflaggor att ta på allvar. Stora marknader som USA och Storbritannien har sannolikt fortsatt att försämras och ökade reor kan också skada märket. Enligt Carnegie kan produktiviteten i franchisebutiker vara svag, men trots det har rädslan för att den svaga utvecklingen i första kvartalet bara var inledningen på en generell nedgång i flera marknader släppt.

Därmed är det enligt Carnegie befogat att plocka upp aktien baserat på:

1) värderingen

2) en lyckad lagerutförsäljningskampanj i USA som antas minska risken för lagerrelaterade vinstvarningar längre fram

3) introduktionen av Disney-amuletter i EMEA i oktober, vilket väntas förbättra intäkterna för det fjärde kvartalet.

 Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?