1515

Carnegie: Skanska är undervärderat

Konsensus undervärderar det vinstbidrag som Skanskas utvecklingsdelar står för. Byggkoncernens svaga byggmarginaler är inprisade.

 

Det skriver Carnegie i den analys där rekommendationen höjs till köp (behåll) med 220 kronor som ny riktkurs (185).

 

Investmentbanken påpekar att den nya riktkursen implicerar en ev/ebit-multipel om 11 för nästa års förväntade rörelseresultat, eller omkring de senaste fem årens nivå.

Bland andra delar som sticker ut och Carnegie ser potential i är att det utländska ägandet, som korrelerar högt med aktiekursutvecklingen, är på den lägsta nivån sedan 2004. Vidare lyfts det fram att Skanska, till skillnad från normalt, handlas med en rabatt mot internationella peers. Därutöver har premien mot nordiska sektorkollegor minskat.

"Dessutom väntas Skanska ge en direktavkastning på 4,7 procent för 2017 – en högre spread än normalt mot aktiemarknaden överlag. Med en nettokassa, en stark historik av ökad utdelning per aktie, och en utdelningsandel väl under 70 procent av vinsten bedömer vi att risken för att Skanska inte ökar utdelningar är väldigt låg", skriver Carnegie.

För 2016 delade Skanska ut 8,25 kronor per aktie. Carnegie räknar med 25 öres höjning per år upp till 9,00 kronor i utdelning för 2019. SME-snittet för 2019 ligger på 8,80, samt 8,46 respektive 8,64 kronor för de två föregående åren.

Skanskaaktien är upp 2,6 procent på onsdagsförmiddagen, men har backat 11 procent på tre månader.

 Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?