Carnegie sänker Fingerprint

Carnegie sänker riktkursen för Fingerprint Cards från 61 till 51 kronor. Det kommer efter att biometribolaget sänkt intäktsprognosen för året.

Bild:Fingerprint Cards

Carnegie sänker riktkursen för biometribolaget Fingerprint Cards till 51 kronor från 61 kronor. Rekommendationen sälj upprepas, enligt nyhetsbyrån Direkt.

Carnegie har länge varit skeptiska till aktien. Sänkningen kommer efter att Fingerprint Cards överraskade på torsdagen med att sänka intäktsprognosen för 2016 till 6,6-6,8 miljarder kronor, ner från den tidigare prognosen på 7,2-7,5 miljarder.

Aktien rasade 10 procent till 67,75 kronor på beskedet.

För nästa år spår Fingerprint intäkter på mellan 7,5 och 9,5 miljarder kronor, i stort sett i linje med det intervall som Carnegies analytiker väntade sig innan torsdagen.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?