1515

Carnegie höjer Telia till köp: ”Väldigt bra team”

Carnegie höjer sin rekommendation på Telia till köp som ett direkt resultat av de senaste dagarnas byten på teleoperatörens topposter. 

”Det var länge sedan Telia genererade så mycket bra nyheter på kort tid”, skriver banken.

Det har varit intensiva nyhetsdagar kring Telia där helgens besked om att Marie Erhling tvingas bort från ordförandeposten för att ersättas av Lars-Johan Jarnheimer, följdes av torsdagens nyhet om att Allison Kirkby, tidigare vd på Tele2, tar över vd-posten på Telia. 

Carnegie är mycket positiv till bytena: ”Om Jarnheimer är djärv, kommersiell och visionär är Kirkby modig och strukturerad”, skriver banken.

Carnegie anser att Telia behöver skakas om vakna. Fokus måste ligga på nödvändiga kostnadssänkningar och en omvandling för att kompensera för sjunkande verksamheter och anta nya affärsmodeller och teknik, enligt banken. 

”Här har Kirkby och Jarnheimer en gemensam grund i effektivitet och kostnadskontroll. Kort sagt tror vi att det kommer bli ett väldigt bra team som tar sig an Telias utmaningar”, skriver banken.

Carnegie känner sig nu säkra på att Telia kommer att styras korrekt med proaktiva och logiska kostnadsminskningar. Banken ser potential för en rejäl omvärdering i aktien under de kommande två åren och höjer rekommendationen till köp, från tidigare behåll, med en ny riktkurs på 50 kronor, upp från 43 kronor.

Telia handlas upp 2,6 procent till 43,19 kronor på fredagsbörsen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?