1515
Annons

Carnegie Fonder tar över globalfond

Carnegie Fonder övertar globalfonden Pandium Global med fyra stjärnor hos Morningstar och anställer dess förvaltare Mikael Tarnawski-Berlin. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Det förvaltade kapitalet för globalfonden som startades 2014 uppgår till 81 miljoner kronor. Sedan start uppges fonden ha avkastat i genomsnitt 12,5 procent per år. Pandium Global är en specialfond (AIF) men ska i Carnegie Fonders regi omvandlas till en vanlig UCITS-fond som är öppen för en bredare grupp av sparare.

Mikael Tarnawski-Berlin uppger att Carnegie Fonder är en av marknadens främsta kapitalförvaltare och har samma syn på långsiktighet, stock picking och risk som han själv. Vidare lyckas Carnegie Fonder kombinera den större aktörens stabilitet med den mindre aktörens självständighet, anser fondförvaltaren. 

Carnegie Fonders vd Hans Hedström kommenterar nyheten i pressmeddelandet: 

”Mikael har bevisat sin skicklighet som förvaltare och har en investeringsfilosofi som stämmer väl överens med vår. Med Pandium Global får vi en fond som många av våra kunder efterfrågar”. 

Överlåtelsen och planer villkoras av Finansinspektionens godkännande. Man väntar sig att processen är slutförd efter denna sommar. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?