1515
Annons

Carnegie: Därför ska läkemedelsbolaget upp

STOCKHOLM (Direkt) Carnegie ser stor potential i Bioarctic-aktien inom det närmaste halvåret. Det framgår av en ny analys. 

Analyshuset anser att förtroendet för läkemedelskandidaten BAN2401, mot Alzheimer, kommer att stärkas. Detta efter att fas 2b-studien presenteras på ett medicinskt möte i slutet av oktober. 

I den kommande presentationen med BAN2401 bedömer Carnegie att analyser med subgrupper kommer att befästa kandidatens goda säkerhetsprofil och dess effekt. 

I början av 2019 väntar sig Carnegie även en större delbetalning i samarbetet med det amerikanska bioteknikbolaget Abbvie kring Parkinsons sjukdom. Sannolikheten för att Abbvie kommer att använda sig av optionen att licensiera substansen BAN07805 har ökat, menar Carnegie. 

Utöver detta finns det även potential på sikt i ett tidigt projekt där Bioarctic avser utveckla teknik för att förbättra passagen av antikroppar, och andra substanser, in i hjärnan via blod-hjärnbarriären. 

Carnegie har höjt sin rekommendation till köp, från tidigare behåll, med riktkursen 159 kronor, något som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om.

Riktkursen på 159 kronor innefattar 20 procents sannolikhet för ett påskyndat tidigt godkännande av BAN2401. 

En mer konservativ lansering år 2024 skulle innebära ett värde på 126 kronor per aktie. Det medför fortsatt stor uppsida i aktien från nuvarande kursnivå, anser Carnegie. 

Innehåll från Patent - och RegistreringsverketAnnons

Sök svenskt patent!

Första steget är viktigast. Utan det blir inget av. Det är också betydelsefullt när du ska förverkliga en bra idé och beslutar dig för att skydda den. Det första steget på företaget Moving Floors framgångsresa började med att grundaren, Tommy Lindvall, kom på en idé som han valde att skydda med hjälp av ett svenskt patent. Idag finns produkten på en internationell marknad.

Ett TV-program på National Geographics blev startskottet. Gnuer på savannen färdas över stora områden och blir därför inte sjuka, trots tusentals djur i samma flock. De betar, gödslar och vandrar vidare.

Gotlänningen Tommy Lindvall insåg att om inte djuren kan förflytta sig från sin gödsel, måste gödslet förflytta sig från djuren. Sedan 1995 har han utvecklat familjeföretagets självrengörande golvsystem för djurhållning. Det rörliga golvet som rensas efter varje besök får ner bakterietillväxten radikalt, vilket ger friskare djur. Ambitionen är att på så sätt minska användningen av antibiotika.

Svenskt patent första steget på internationell resa

Tommy förstod tidigt att idén kunde vara unik och möjlig att patentera eftersom han inte sett produkten på den internationella marknaden. 

–  Vi har upplevt att det funkar så himla bra med PRV. Det har varit fantastisk att få till patentkraven och forma patentansökan hos PRV, i det svenska patentsystemet, för att sedan ta resultatet vidare ut i världen i de internationella systemen. Vi upplever att det vi fått igenom i Sverige nästan i samtliga fall har hållit för granskning och blivit beviljade patent i de länder vi vill vara i, säger Katja Lindvall, vice VD på Moving Floor. 

Moving Floor valde att i ett första steg ansöka om svenskt patent hos PRV, vilket också var första steget i en expansiv patentstrategi. 

–  En annan stor fördel med PRV är att det såklart är enklare att ha invändningar på sitt hemmaspråk och inte jobba med ombud som i sin tur har ombud. Ta till exempel Kina: vi jobbar med ett svenskt ombud som har ett eget ombud i Kina, som i sin tur jobbar mot kinesiska patentverket. Det blir ju en mycket mer komplicerad och framför allt kostsam process där borta än här hemma i Sverige, på svenska, säger Katja. 

Immateriella rättigheter avgörande för framgång

Idag har Moving Floor över 135 patent, och de exporterar till hela världen. 

– Vi var pionjärer inom området så vår portfölj av immateriella rättigheter har varit avgörande i vår framgång och expansion. Vi hade möjlighet att tidigt få ett brett skydd när det gällde rörliga golv, vilket hindrade andra större aktörer så att vi hann utveckla och marknadsföra vår idé. Det har betytt mycket för oss som litet bolag, avslutar Katja. 

Läs mer på: prv.se/svensktpatent 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Patent - och Registreringsverket och ej en artikel av Dagens industri

Atrium Ljungberg-vd:n slår tillbaka – ingen intressekonflikt

Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs lämnar JM:s styrelse efter att tre personer rekryterats från bostadsutvecklaren de senaste fyra åren.

Det säger hon till Di, och är tydlig med att hon inte delar JM-ordföranden Fredrik Perssons uppfattning att detta skulle utgöra en intressekonflikt.

Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs.
Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs.Foto:Jack Mikrut

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera