Annons

Carlsbergs försäljning lägre än väntat

Danska bryggerijätten Carlsberg hade en organisk omsättningstillväxt på 2 procent under det första kvartalet. Totalt föll dock nettoomsättningen med 5 procent till 12,7 miljarder danska kronor.

Bild:TT

Det framgår av Carlsbergs så kallade trading statement som kom den 1 maj.

Konsensus låg på en total försäljning på 12.891 miljoner danska kronor, enligt Inquiry Financials konsensus.

Den totala omsättningsnedgången berodde på valuta (-5 procent) och avyttringar (-2 procent).

Pris/mix förbättrades med 1 procent.

Total organisk volymtillväxt ökade med 1 procent. I volym steg Tuborg 11 procent, Carlberg-märket var oförändrat, Grimbergen steg 12 procent och 1664 Blanc var upp 44 procent.

Hantverks- och specialöl steg i volym med 30 procent. Alkoholfri öl steg med 22 procent i Västra Europa.

Carlsberg behåller sin prognos om en organisk tillväxt i rörelseresultatet i mitten av spannet ensiffriga procenttal. Valutaeffekter på -550 miljoner danska kronor väntas.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?