1515

Carl Bildt tar strid mot M:s petning av hustrun

Carl Bildt har surnat till efter Moderaternas petning av hustrun Anna Maria Corazza Bildt från EU-parlamentets lista. 

"Högt pris på originalitet", skriver han på sin egna Twittersida. 

Foto:Oskar Omne

Moderaternas petning av Maria namn väcker heta känslor på flera håll, inte minst hos maken Carl Bildt. På Twitter tar han strid för hustrun, genom att dela och citera flera ställningstagare. 

Bland annat Moderatkvinnorna, som skriver: 

"Anna Maria har fortsatt Moderatkvinnornas förtroende att vara vårt första namn till Europaparlamentet". 

2014 var Anna Maria Corazza Bildt den moderat som fick flest personröster i EU-valet. I år saknas hon helt på Moderaternas förslag till sin lista, och kan om så blir fallet därmed inte ens kryssa sig in. Förutom inlägget av Moderatkvinnorna har Carl Bildt delat ett inlägg av Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg, som skriver: 

"Ganska udda beslut av M:s valkommitté att helt kasta ut Anna Maria Corazza Bildt och inte ens låta henne bedriva personval och tävla med andra kandidater. Smaka på den: Moderaterna är alltså rädda för... konkurrens". 

Från Moderaternas sida motiverar man beslutet genom att man gjorde ett dåligt EU-val 2014 och att man med hjälp av nya parlamentariker ska få en omstart.

Men Anna Maria Corazza Bildt ger inte upp hoppet än. 

"Jag känner inte att jag tillhör det förlorande gänget, jag känner att jag är en styrka för Moderaterna. Det tycker många inom nomineringskommittén", säger hon i en intervju till Aftonbladet. 

Utöver att dela ett flertal citat som reagerar starkt mot Corazza Bildts petning tar Carl Bildt också ställning genom ett eget uttalande: 

"Det är ju i alla fall högt pris på originalitet att man vill lyfta bort någon från en lista för att det finns en risk för att vederbörande blir vald. Det brukar vara tvärtom". 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?