ANNONS:
Till Di.se

Carl B Hamilton: Ohlsson ingen frälsare för Liberalerna

  • Foto: TT

Birgitta Ohlsson är ingen frälsare för Liberalerna. Den varningen utfärdar partikamraten Carl B Hamilton, som i en frän inlaga ställer sig bakom partiets nuvarande ledare Jan Björklund.

”Det finns ingen Messias i framgångsrik politik, bara hårt och långsiktigt arbete med sakfrågor”, skriver Carl B Hamilton i ett nyhetsbrev på fredagen, där han diskuterar sina erfarenheter som mångårig riksdagsman och politiker.

Hamilton lyfter fram vikten av att uppfattar förändringar och identifiera problem. Han ifrågasätter också om Birgitta Ohlsson har tillräckliga kunskaper om bland annat arbetsmarknad, ekonomi och skatter.

”Feminism och hbtq-frågor i all ära, men de frågorna avgör definitivt inga svenska riksdagsval”, skriver han i sitt inlägg.

Birgitta Ohlsson öppnade nyligen för att hon själv kan vara en tänkbar efterträdare till partiledarposten, ett utspel som inte imponerar på Carl B Hamilton.

”Att välja Birgitta Ohlsson till partiledare skulle inte lösa Liberalernas problem, och ännu mindre Sveriges problem”, skriver han och fortsätter:

”Vi lever förvisso i olika världar, men jag undrar om Birgitta Ohlsson inser hur smal hon är som politiker”, frågar han sig.

Hamilton riktar sig sedan till Di:s läsare:

”Vad har Birgitta Ohlsson att erbjuda i viktiga vardagsfrågor som rör till exempel Dagens industris läsekrets”, frågar han sig retoriskt innan han själv presenterar sitt svar:

”Ingenting.”

Carl B Hamilton var länge riksdagsman för Folkpartiet, som numera heter Liberalerna, och disputerade som nationalekonom vid London School of Economics på 1970-talet.
Han var tidigare partiets ekonomiska talesman, har varit statssekreterare i Finansdepartementet och kan även titulera sig greve.

”Vem står bäst pall när Liberalerna, eller Sverige, hamnar i svåra och trängda och lägen”, frågar han sig avslutningsvis i sin inlaga, och tillägger att hans svar är den nuvarande partiledaren Jan Björklund.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies