Annons

Cargotec siktar på 10 procents rörelsemarginal

Det finländska verkstadsföretaget Cargotec uppdaterarar sina finansiella mål, däribland målet för rörelsemarginalen där bolaget nu siktar på att nå 10 procent inom tre-fem år.

 

Det framgår av ett pressmeddelande inför den kapitalmarknadsdag som Cargotec har i nästa vecka där ytterligare information kommer att ges.

 

Tidigare var målet att nå en rörelsemarginal på 10 procent "för varje affärsenhet över en konjunkturcykel".

Rörelsemarginalen uppgick till 7,1 procent under 2016. Enligt Inquiry Financials senaste sammanställning räknar analytikerna i snitt med en marginal på 9,4 procent 2019.

Cargotec upprepar vidare målet att omsättningen ska växa mer än marknaden. Bolagets försäljning inom service och mjukvara ska utgöra 40 procent av den totala försäljningen, vilket är samma lydelse som tidigare. Nytt är att denna försäljning minst ska uppgå till 1,5 miljarder euro inom tre-fem år.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?