Carbiotix nettoresultat sjönk till minus 1,4 Mkr i fjärde kvartalet

Carbiotix, som är verksamt inom tarmhälsa, redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2019 på -1,4 miljoner kronor (-0,9).

De totala intäkterna steg till 1,2 miljoner kronor (0,8), varav nettoomsättningen dock sjönk till 22.000 kronor (409.000) medan aktiverat arbete för egen räkning ökade till 1,2 miljoner kronor (0,4).

Rörelseresultatet sjönk till -1,4 miljoner kronor (-0,9). De huvudsakliga kostnaderna var relaterade till personal samt kostnader i samband med noteringen av aktien på Spotlight Stock Market i oktober.

”Sammantaget är det hög aktivitet i Carbiotix och vi lanserade nyligen vår andra generationens diagnostikplattform för tarmhälsa, vilken kommer göra det möjligt för oss att konkurrera direkt med andra tjänsteleverantörer genom införandet av en ny analytisk metod”, skriver vd Kristofer Cook i bokslutsrapporten.

De likvida medlen uppgick vid årsskiftet till 6,9 miljoner kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?