Annons

Capio: Lägre fransk prissänkning än väntat

Franska myndigheterna har på måndagen offentliggjort att tariffer för ersättning av sjukvård sänks med 1,2 procent från den 1 mars 2018, jämfört med 2017 års ersättningsnivåer. 

Det meddelar vårdbolaget Capio i ett pressmeddelande.

Prissänkningen på 1,2 procent är något bättre än Capios förväntningar för den franska marknaden för 2018, enligt bolaget.

"Den slutliga effekten av prissänkningen beror på prisförändring per behandling. Den fullständiga prisinformationen har ännu inte offentliggjorts. Ytterligare detaljer väntas meddelas från den franska regeringen senare i innevarande vecka", uppger Capio.

De nya tarifferna gäller till den 28 februari 2019.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?